Do góry

Desery Przepis na:

Muffinki kokosowe z Malibu

Przepis dnia 2014-08-05
Muffinki kokosowe z Malibu

Autor:

Przepisów i artykułów: 182 Ocena: 4776

Dodano:

Odsłon: 20616

Obłędnie kokosowe muffinki z kokosowych batoników. Kokosowy smak podkreślony likierem Malibu.

Składniki

  • 6 szt. wafelków Princessa kokosowa (po 33 g każdy)
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • 1/3 szklanki oleju
  • 2 jajka
  • 1 szklanka maślanki
  • 4 łyżki Malibu
  • 100 g białej czekolady
  • 50 g wiórek kokosowych
  • 2 łyżki mleka
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W jednej misce połączyć suche składniki, czyli mąkę, cukier, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia oraz pokruszone batoniki. W drugiej misce wymieszać ze sobą maślankę, olej, jajka i Malibu. Suche składniki przełożyć do mokrych i dokładnie wymieszać. Masę nakładać do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami do 3/4 ich wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 20 minut. Czekoladę roztopić na parze i wymieszać z mlekiem. Ostudzone muffinki polać czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń