Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędnie kokosowe muffinki z kokosowych batoników. Kokosowy smak podkreślony likierem Malibu.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 453
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2270
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1012
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 453
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2270
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1012
Składniki
W jednej misce połączyć suche składniki, czyli mąkę, cukier, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia oraz pokruszone batoniki. W drugiej misce wymieszać ze sobą maślankę, olej, jajka i Malibu. Suche składniki przełożyć do mokrych i dokładnie wymieszać. Masę nakładać do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami do 3/4 ich wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 20 minut. Czekoladę roztopić na parze i wymieszać z mlekiem. Ostudzone muffinki polać czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego :)