Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki, które smakują wyśmienicie polecam wszystkim miłośnikom tych szybkich, słodkich wypieków ;)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10404
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5995
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5316
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12848
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4594
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10404
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5995
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5316
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12848
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4594
Składniki
Jaja wymieszać z cukrem. Następnie dodać jogurt i stopione masło. Wymieszać. Na końcu wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać.
Ciasto nakładać do papilotek, do 1/2 wysokości i powciskać połówki śliwki (ja użyłam mrożonych).
Piec w nagrzanym do temp. 170 stopni piekarniku przez ok.25-30 min. Przed podaniem ostudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!