Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki dla tych, którzy nie mają czasu na smażenie pączków :-)
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 102
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20454
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 49
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 73
Ciasto kumoszki to deser podawany na zimno na spodzie z herbatników lub kruch...
Odsłon: 2622
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 102
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20454
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 49
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 73
Ciasto kumoszki to deser podawany na zimno na spodzie z herbatników lub kruch...
Odsłon: 2622
Składniki
Masło roztapiamy i lekko studzimy. Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sodę mieszamy w jednej misce.
Jajka, jogurt, ekstrakt waniliowy i roztopione masło mieszamy w oddzielnym naczyniu. Powstałą mieszankę dodajemy do sypkich składników i krótko miksujemy (tylko do połączenia składników, w przeciwnym razie muffinki wyjdą ciężkie i gumowate).
Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Do każdej z nich nakładamy po łyżce ciasta, następnie na środek nakładamy po łyżeczce konfitury różanej, przykrywamy resztą ciasta. Pieczemy ok 20-25 minut w temp. 180°. Po upieczeniu delikatnie studzimy. Masło roztapiamy. Cukier mieszamy z cynamonem. Każdą z muffinek smarujemy delikatnie roztopionym masłem i obtaczamy cukrem.