Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki dla tych, którzy nie mają czasu na smażenie pączków :-)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13231
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1502
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14539
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5997
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13231
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1502
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14539
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5997
Składniki
Masło roztapiamy i lekko studzimy. Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sodę mieszamy w jednej misce.
Jajka, jogurt, ekstrakt waniliowy i roztopione masło mieszamy w oddzielnym naczyniu. Powstałą mieszankę dodajemy do sypkich składników i krótko miksujemy (tylko do połączenia składników, w przeciwnym razie muffinki wyjdą ciężkie i gumowate).
Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Do każdej z nich nakładamy po łyżce ciasta, następnie na środek nakładamy po łyżeczce konfitury różanej, przykrywamy resztą ciasta. Pieczemy ok 20-25 minut w temp. 180°. Po upieczeniu delikatnie studzimy. Masło roztapiamy. Cukier mieszamy z cynamonem. Każdą z muffinek smarujemy delikatnie roztopionym masłem i obtaczamy cukrem.