Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki Serniczki - Izaura
W misce mieszamy suche składniki na ciasto mąkę, kakao, cukier oraz proszek do pieczenia. w osobnej misce mieszamy mokre składniki na ciasto olej, jajko oraz mleko.
Suche składniki łączymy ze sobą i mieszamy łyżką.
W misce rozgniatamy twaróg widelcem, dodaje żółtko, cukier i mieszam do połączenia składników.
Do każdej foremki nadkładam na dno niewielką ilość ciasta, tak aby przykryła dno, dodaje łyżkę przygotowanego twarogu i przykrywam ciastem kakaowym.
Muffinki wkładam do nagrzanego piekarnika to temperatury 180 stopni na ok 25 minut.
Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej i polewam po przestudzonych babeczkach. Na koniec posypuje wiórkami kokosowymi. Smacznego!
Zdrowy napój z fermentowanej herbaty, wzmacniający odporność i usprawniający...
Odsłon: 5239
Pyszna, zdrowa i pożywna fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą.Idealny...
Odsłon: 621
Ocet jabłkowy, domowy wyrób który jest zdrowszy od octu spirytusowego.
Odsłon: 19097
W mojej rodzinie często jemy gulasz zrobiony na różne sposoby, ostatnio robił...
Odsłon: 3634
Pasteryzowany koperek zachowuje pełnię swojego smaku.
Odsłon: 5710
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówk...
Odsłon: 72
Pyszna, zdrowa i pożywna fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą.Idealny...
Odsłon: 621
Ocet jabłkowy, domowy wyrób który jest zdrowszy od octu spirytusowego.
Odsłon: 19097
W mojej rodzinie często jemy gulasz zrobiony na różne sposoby, ostatnio robił...
Odsłon: 3634
Pasteryzowany koperek zachowuje pełnię swojego smaku.
Odsłon: 5710
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówk...
Odsłon: 72
Składniki
W misce mieszamy suche składniki na ciasto mąkę, kakao, cukier oraz proszek do pieczenia. w osobnej misce mieszamy mokre składniki na ciasto olej, jajko oraz mleko. Suche składniki łączymy ze sobą i mieszamy łyżką. W misce rozgniatamy twaróg widelcem, dodaje żółtko, cukier i mieszam do połączenia składników. Do każdej foremki nadkładam na dno niewielką ilość ciasta, tak aby przykryła dno, dodaje łyżkę przygotowanego twarogu i przykrywam ciastem kakaowym. Muffinki wkładam do nagrzanego piekarnika to temperatury 180 stopni na ok 25 minut. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej i polewam po przestudzonych babeczkach. Na koniec posypuje wiórkami kokosowymi. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Deser z mango, kiwi i borówkami
Desery
lody jagodowe z mascarpone
Desery
Gofry z dżemem i bitą śmietaną
Desery
Sernik na zimno - idealny na lato!
Deser z mango, kiwi i borówkami
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówk...
Odsłon: 72
lody jagodowe z mascarpone
Na koniec sezonu jagodowego.....
Odsłon: 193