Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki Serniczki - Izaura
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 480
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 921
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 213
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 480
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 921
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 213
Składniki
W misce mieszamy suche składniki na ciasto mąkę, kakao, cukier oraz proszek do pieczenia. w osobnej misce mieszamy mokre składniki na ciasto olej, jajko oraz mleko. Suche składniki łączymy ze sobą i mieszamy łyżką. W misce rozgniatamy twaróg widelcem, dodaje żółtko, cukier i mieszam do połączenia składników. Do każdej foremki nadkładam na dno niewielką ilość ciasta, tak aby przykryła dno, dodaje łyżkę przygotowanego twarogu i przykrywam ciastem kakaowym. Muffinki wkładam do nagrzanego piekarnika to temperatury 180 stopni na ok 25 minut. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej i polewam po przestudzonych babeczkach. Na koniec posypuje wiórkami kokosowymi. Smacznego!