Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wesołe muffinki ucieszą naszych Milusińskich. Świetnie sprawdzą się podczas uroczystości dla dzieci jak również w czasie świąt. Uwaga! wywołują również uśmiech na twarzach dorosłych ????
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5386
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1739
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5284
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1788
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5386
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1739
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5284
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1788
Składniki
Muffinki: Masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce i lekko studzimy. W wysokiej misce umieszczamy roztopione masło, jajka, cukier, ekstrakt waniliowy i śmietanę. Całość mieszamy rózgą kuchenną do połączenia się składników. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną, mieszamy rózgą kuchenną tylko do połączenia się składników. Na koniec dodajemy borówki i delikatnie mieszamy żeby nie zgnieść owoców. Formę do muffinów wykładamy papilotkami. Nakładamy ciasto do ok 3/4 wysokości papilotek (robię to łyżką do lodów). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170°C przez ok 25 minut lub krócej, do tzw. suchego patyczka. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Gotowe muffinki posypujemy cukrem pudrem i ozdabiamy świeżą czerwoną porzeczką.
Krem: Schłodzoną śmietankę kremówkę, serek mascarpone, cukier puder i wanilię miksujemy do powstania gęstego, sztywnego kremu.
Dekoracja: Wystudzone babeczki dekorujemy kremem przekładając go do rękawa cukierniczego zakończonego ozdobną tylką. Wciskamy cukrowe oczka, w miejscu nosków m&m’sy i usta - małe okrągłe żelki przekrawamy na pół i wciskamy w miejscu ust.
Przechowujemy w lodówce.