Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2653
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2920
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2653
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2920
Składniki
w jednej misce połączyć suche składniki (mąka, cukier, sól, proszek)
w drugiej wszystkie mokre (olej, jajka, maślanka)
połączyć składniki z obydwu misek , wymieszać łyżką (nie mikserem) Ciasto powinno być grudkowate
Do natłuszczonych foremek włożyć po łyżce ciasta, następnie po łyżce budyniu i przykryć ciastem , piec 20 min w piekarniku 200 st C Przed włożeniem do piekarnika wierzch posypać cukrem, po upieczeniu można polać czekoladą