Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2317
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18074
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2051
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2317
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18074
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2051
Składniki
w jednej misce połączyć suche składniki (mąka, cukier, sól, proszek)
w drugiej wszystkie mokre (olej, jajka, maślanka)
połączyć składniki z obydwu misek , wymieszać łyżką (nie mikserem) Ciasto powinno być grudkowate
Do natłuszczonych foremek włożyć po łyżce ciasta, następnie po łyżce budyniu i przykryć ciastem , piec 20 min w piekarniku 200 st C Przed włożeniem do piekarnika wierzch posypać cukrem, po upieczeniu można polać czekoladą