Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe w przygotowaniu muffinki. A co najważniejsze są przepyszne ! :) Zapraszam na swojego bloga.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113047
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 424
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 766
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 574
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113047
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 424
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 766
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 574
Składniki
Najpierw siekamy czekoladę na małe kawałeczki.Przesiewamy mąkę i wsypujemy do miski. Dodajemy suche składniki, czyli : cukier puder,proszek do pieczenia,sodę oczyszczoną, kakao i pokrojoną czekoladę. Do drugiej miski wlewamy mleko,olej, jajka i aromat waniliowy - to dodajemy do suchych składników. Mokre składniki zmiksuj na jednolitą masę. Przelej je do suchych i pomieszaj. WAŻNE : mieszamy łyżką bądź łopatką ręcznie - nie wolno miksować ! Im więcej jest grudek tym są lepsze, także nie przejmować się, gdy takowe się pojawią :) Papierowe papilotki napełniać do 2/3 wysokości i piec w piekarniku nagrzanym do 200st. C przez ok 25min.W międzyczasie można sprawdzać wykałaczką czy są już gotowe :)