Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe w przygotowaniu muffinki. A co najważniejsze są przepyszne ! :) Zapraszam na swojego bloga.
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 134
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 95
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 134
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 95
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 74
Składniki
Najpierw siekamy czekoladę na małe kawałeczki.Przesiewamy mąkę i wsypujemy do miski. Dodajemy suche składniki, czyli : cukier puder,proszek do pieczenia,sodę oczyszczoną, kakao i pokrojoną czekoladę. Do drugiej miski wlewamy mleko,olej, jajka i aromat waniliowy - to dodajemy do suchych składników. Mokre składniki zmiksuj na jednolitą masę. Przelej je do suchych i pomieszaj. WAŻNE : mieszamy łyżką bądź łopatką ręcznie - nie wolno miksować ! Im więcej jest grudek tym są lepsze, także nie przejmować się, gdy takowe się pojawią :) Papierowe papilotki napełniać do 2/3 wysokości i piec w piekarniku nagrzanym do 200st. C przez ok 25min.W międzyczasie można sprawdzać wykałaczką czy są już gotowe :)