Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nieskomplikowane i pyszne babeczki !
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1528
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231923
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5036
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1528
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231923
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5036
Składniki
Wymieszać suche i mokre składniki w osobnych misach.Suche dodać do mokrych. Wymieszać łyżką drewnianą do połączenia składników. Nałożyć po łyżce ciasta do foremki, na to dżem i znów ciasto. Mi wyszły 24 babeczki. piec w 200 st, przez 17 minut. Ostudzić.
Masło utrzeć z cukrem pudrem dodając mleko po łyżce i kakao na przemian. Ucierać aż krem będzie gładki. W razie gdy krem jest za rzadki trzeba dodać cukru, a gdy za twardy mleka. Przełożyć krem do szprycy lub rękawa i dekorować babeczki. Posypać posypką lub kolorowym cukrem. Przed dekoracją babeczek całkiem ostudzone wkładam do lodówki na godzinę wtedy mam 100% pewności że krem nie spłynie.