Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i puszyste. Świetne do po południowej kawy lub na śniadanie;) Ledwo ostygły a my już z mężem jedliśmy. Uratowałam jedną do zdjęcia:)) Dla mnie to hit dla miłośników truskawek.Truskawkowe muffinki mogą być wykonane ze świeżych lub mrożonych truskawek. Ok podaję już przepis....
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 324
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 171
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 397
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1577
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 324
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 171
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 397
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1577
Składniki
Truskawki opłukamy i usuwamy szypułki.Tłuszcz ucieramy z cukrem i olejkiem migdałowym, następnie dodajemy jajka ciągle miksując. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. Łączymy z migdałami i na przemian z kremówką dodajemy do masy jajecznej. Do foremek wkładamy po 1 łyżce ciasta, po czym do każdej porcji wkładamy po 1 truskawce. Następnie wypełniamy papilotki do 2/3 wysokości pozostałym ciastem. Muffinki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i pieczemy 20-25 minut.