Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i puszyste. Świetne do po południowej kawy lub na śniadanie;) Ledwo ostygły a my już z mężem jedliśmy. Uratowałam jedną do zdjęcia:)) Dla mnie to hit dla miłośników truskawek.Truskawkowe muffinki mogą być wykonane ze świeżych lub mrożonych truskawek. Ok podaję już przepis....
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7971
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1310
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13750
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7971
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1310
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13750
Składniki
Truskawki opłukamy i usuwamy szypułki.Tłuszcz ucieramy z cukrem i olejkiem migdałowym, następnie dodajemy jajka ciągle miksując. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. Łączymy z migdałami i na przemian z kremówką dodajemy do masy jajecznej. Do foremek wkładamy po 1 łyżce ciasta, po czym do każdej porcji wkładamy po 1 truskawce. Następnie wypełniamy papilotki do 2/3 wysokości pozostałym ciastem. Muffinki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i pieczemy 20-25 minut.