Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś dla fanów muffinek, tym razem wersja z truskawkami. Puszyste, wilgotne, delikatne i ładnie wyrośnięte babeczki to znakomity smakołyk na deser, świetnie zastąpą drożdżówkę, czy kanapki na śniadanie, można je zabrać do pracy lub na piknik.
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 561
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2092
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1387
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 402
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 561
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2092
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1387
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 402
Składniki
Umyte i obrane z szypułek truskawki kroimy w plasterki. Do miski wsypujemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, szczyptę soli oraz szczyptę gałki muszkatołowej wszystkie składniki ze sobą łączymy łyżką, pośrodku robimy wgłębienie. Następnie wlewamy mleko, dodajemy jajko oraz olej i całość mieszamy do połączenia się składników (niezbyt dokładnie). Formę na muffinki wykładamy papilotkami i napełniamy ciastem do 1/3 wysokości a następnie w każdą muffinkę wciskamy po kilka sztuk plasterków truskawek. Muffiny pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st.C około 20-25 minut, po upieczeniu oprószamy cukrem pudrem.