Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś dla fanów muffinek, tym razem wersja z truskawkami. Puszyste, wilgotne, delikatne i ładnie wyrośnięte babeczki to znakomity smakołyk na deser, świetnie zastąpą drożdżówkę, czy kanapki na śniadanie, można je zabrać do pracy lub na piknik.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85094
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2387
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9906
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3800
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7005
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85094
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2387
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9906
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3800
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7005
Składniki
Umyte i obrane z szypułek truskawki kroimy w plasterki. Do miski wsypujemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, szczyptę soli oraz szczyptę gałki muszkatołowej wszystkie składniki ze sobą łączymy łyżką, pośrodku robimy wgłębienie. Następnie wlewamy mleko, dodajemy jajko oraz olej i całość mieszamy do połączenia się składników (niezbyt dokładnie). Formę na muffinki wykładamy papilotkami i napełniamy ciastem do 1/3 wysokości a następnie w każdą muffinkę wciskamy po kilka sztuk plasterków truskawek. Muffiny pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st.C około 20-25 minut, po upieczeniu oprószamy cukrem pudrem.