Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś dla fanów muffinek, tym razem wersja z truskawkami. Puszyste, wilgotne, delikatne i ładnie wyrośnięte babeczki to znakomity smakołyk na deser, świetnie zastąpą drożdżówkę, czy kanapki na śniadanie, można je zabrać do pracy lub na piknik.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 655
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 396
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15098
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1829
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 655
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 396
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15098
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1829
Składniki
Umyte i obrane z szypułek truskawki kroimy w plasterki. Do miski wsypujemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, szczyptę soli oraz szczyptę gałki muszkatołowej wszystkie składniki ze sobą łączymy łyżką, pośrodku robimy wgłębienie. Następnie wlewamy mleko, dodajemy jajko oraz olej i całość mieszamy do połączenia się składników (niezbyt dokładnie). Formę na muffinki wykładamy papilotkami i napełniamy ciastem do 1/3 wysokości a następnie w każdą muffinkę wciskamy po kilka sztuk plasterków truskawek. Muffiny pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st.C około 20-25 minut, po upieczeniu oprószamy cukrem pudrem.