Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są truskawki więc są i muffinki :) Nie mogło ich u mnie zabraknąć w sezonie truskawkowym :) Słodkie muffinki połączone z kwaskowatym lukrem. Pycha!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16922
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 113
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 330
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 861
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24566
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16922
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 113
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 330
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 861
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24566
Składniki
W jednej misce mieszamy mąkę, proszek, sodę i cynamon. W drugiej rozbijamy jajka i roztrzepujemy z cukrem, dodajemy jogurt, mleko, olej a następnie mieszamy ze sobą zawartość obu misek. Truskawki płuczemy, osączamy na durszlaku i kroimy w większa kostkę. Pokrojone truskawki mieszamy delikatnie z ciastem za pomocą łopatki. Foremki do muffinek wykładamy papilotkami, do każdej nakładamy dużą łyżkę ciasta. Pieczemy ok. 20 min. w temperaturze 180ºC i studzimy. Cukier puder ucieramy z sokiem cytrynowym i mieszamy z drobniutko pokrojoną miętą. Powstałym lukrem polewamy muffinki i posypujemy skórką otarta z cytryny. Smacznego :)