Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są truskawki więc są i muffinki :) Nie mogło ich u mnie zabraknąć w sezonie truskawkowym :) Słodkie muffinki połączone z kwaskowatym lukrem. Pycha!
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 337
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 118
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 111
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 172
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 337
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 118
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 111
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 172
Składniki
W jednej misce mieszamy mąkę, proszek, sodę i cynamon. W drugiej rozbijamy jajka i roztrzepujemy z cukrem, dodajemy jogurt, mleko, olej a następnie mieszamy ze sobą zawartość obu misek. Truskawki płuczemy, osączamy na durszlaku i kroimy w większa kostkę. Pokrojone truskawki mieszamy delikatnie z ciastem za pomocą łopatki. Foremki do muffinek wykładamy papilotkami, do każdej nakładamy dużą łyżkę ciasta. Pieczemy ok. 20 min. w temperaturze 180ºC i studzimy. Cukier puder ucieramy z sokiem cytrynowym i mieszamy z drobniutko pokrojoną miętą. Powstałym lukrem polewamy muffinki i posypujemy skórką otarta z cytryny. Smacznego :)