Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na słodką przekąskę z dodatkiem jabłek. Jeśli chcesz, aby muffiny były mniej kaloryczne, zamiast cukru użyj ksylitolu, a mąkę pszenną zamień na innego typu np. razową.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 96
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 96
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Jabłka umyj i obierz, pozbądź się gniazd nasiennych i pokrój w kostkę.
Do dużej miski wsyp suche składniki i dokładnie wymieszaj.
Jajka zmiksuj razem z olejem, pod sam koniec wlej mleko.
Suche składniki połącz z mokrymi, dodaj jabłka, całość energicznie wymieszaj.
Formę na muffinki wyłóż papilotkami. Gotową masę przełóż do foremek, napełnij każdą do 2/3 jej wysokości. Wierzch posyp odrobiną cukru.
Piekarnik rozgrzej do 200 stopni Celsjusza. Babeczki piecz przez 20 minut, do suchego patyczka.