Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na słodką przekąskę z dodatkiem jabłek. Jeśli chcesz, aby muffiny były mniej kaloryczne, zamiast cukru użyj ksylitolu, a mąkę pszenną zamień na innego typu np. razową.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27178
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27178
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Jabłka umyj i obierz, pozbądź się gniazd nasiennych i pokrój w kostkę.
Do dużej miski wsyp suche składniki i dokładnie wymieszaj.
Jajka zmiksuj razem z olejem, pod sam koniec wlej mleko.
Suche składniki połącz z mokrymi, dodaj jabłka, całość energicznie wymieszaj.
Formę na muffinki wyłóż papilotkami. Gotową masę przełóż do foremek, napełnij każdą do 2/3 jej wysokości. Wierzch posyp odrobiną cukru.
Piekarnik rozgrzej do 200 stopni Celsjusza. Babeczki piecz przez 20 minut, do suchego patyczka.