Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 72
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 241
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2840
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 72
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 241
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2840
Składniki
Rabarbar pokroić w kosteczkę, zasypać łyżką cukru, wymieszać i odstawić na 10-15 minut. Do miski przesiać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. W osobnej misce wymieszać jajka, maślankę, roztopione i przestudzone masło oraz cukier. Mokre składniki połączyć suchymi. Na koniec dodać rabarbar zostawiając niewielką część do ułożenia na muffinach przed pieczeniem. Ponownie wymieszać. Przełożyć do papilotek udekorować pozostałym rabarbarem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25 minut bez termoobiegu lub do tzw. suchego patyczka. Gotowe możemy polukrować lub posypać cukrem pudrem. Smacznego!