Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 600
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 314
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 976
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 244
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 739
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 600
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 314
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 976
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 244
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 739
Składniki
Rabarbar pokroić w kosteczkę, zasypać łyżką cukru, wymieszać i odstawić na 10-15 minut. Do miski przesiać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. W osobnej misce wymieszać jajka, maślankę, roztopione i przestudzone masło oraz cukier. Mokre składniki połączyć suchymi. Na koniec dodać rabarbar zostawiając niewielką część do ułożenia na muffinach przed pieczeniem. Ponownie wymieszać. Przełożyć do papilotek udekorować pozostałym rabarbarem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25 minut bez termoobiegu lub do tzw. suchego patyczka. Gotowe możemy polukrować lub posypać cukrem pudrem. Smacznego!