Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny z rabarbarem
Przepis dnia
Dzisiaj czas na lekki deser w stylu włoskim. Przepyszny krem na bazie mascarp...
Odsłon: 2205
Maj bez wątpienia kojarzy mi się ze szparagami, uwielbiam to warzywo. Niedosy...
Odsłon: 1561
Przepis na lekką, zdrową i kolorową sałatkę z mozzarellą, żurawiną, rzodkiewk...
Odsłon: 628
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 157
Przepis dnia
Dzisiaj czas na lekki deser w stylu włoskim. Przepyszny krem na bazie mascarp...
Odsłon: 2205
Maj bez wątpienia kojarzy mi się ze szparagami, uwielbiam to warzywo. Niedosy...
Odsłon: 1561
Przepis na lekką, zdrową i kolorową sałatkę z mozzarellą, żurawiną, rzodkiewk...
Odsłon: 628
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 157
Składniki
Rabarbar pokroić w kosteczkę, zasypać łyżką cukru, wymieszać i odstawić na 10-15 minut. Do miski przesiać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. W osobnej misce wymieszać jajka, maślankę, roztopione i przestudzone masło oraz cukier. Mokre składniki połączyć suchymi. Na koniec dodać rabarbar zostawiając niewielką część do ułożenia na muffinach przed pieczeniem. Ponownie wymieszać. Przełożyć do papilotek udekorować pozostałym rabarbarem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25 minut bez termoobiegu lub do tzw. suchego patyczka. Gotowe możemy polukrować lub posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Ciasto oszczędne
Desery
Bułeczki z malinami
Desery
Sernik z kaszą manną i truskawkami
Desery
Bułki drożdżowe z truskawkami
Ciasto oszczędne
Czemu ten deser to ciasto oszczędne? Bo do jego przygotowania możesz wykorzys...
Odsłon: 3229
Bułeczki z malinami
Delikatne, pulchne, proste w przygotowaniu i przede wszystkim malinowe… Ten w...
Odsłon: 83