Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to ciasto z kategorii "goście w drodze", super proste w wykonaniu a do tego pyszne
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7906
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3166
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 598
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7906
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3166
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 598
Składniki
1. do dużej miski wsypać mąkę, cukier, sól, kakao, przyprawę do piernika oraz sodę, wymieszać łyżką, 2. do suchych produktów dodać jajko, mleko i olej, miksować chwilę do połączenia składników, dodać dżem i dalej miksować, na koniec dodać rodzynki i posiekane orzechy ( rodzynek nie trzeba moczyć ani obtaczać w mące), wymieszać łyżką, 3. formę keksową wyłożyć papierem, wyłożyć ciasto, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 60 min, 4. polać polewą, ale posypany cukrem pudrem też jest pyszny smacznego