Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to ciasto z kategorii "goście w drodze", super proste w wykonaniu a do tego pyszne
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6194
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1035
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 460
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6194
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1035
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 460
Składniki
1. do dużej miski wsypać mąkę, cukier, sól, kakao, przyprawę do piernika oraz sodę, wymieszać łyżką, 2. do suchych produktów dodać jajko, mleko i olej, miksować chwilę do połączenia składników, dodać dżem i dalej miksować, na koniec dodać rodzynki i posiekane orzechy ( rodzynek nie trzeba moczyć ani obtaczać w mące), wymieszać łyżką, 3. formę keksową wyłożyć papierem, wyłożyć ciasto, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 60 min, 4. polać polewą, ale posypany cukrem pudrem też jest pyszny smacznego