Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja vege dania, które idealnie sprawdzi się podczas wielkanocnych spotkań przy stole. Zawsze taki vege mus przygotowywałam na bazie awokado, jednak to już praktycznie każdy zna. Tym razem jako bazę mojego musu użyłam słodkiego ziemniaka, czyli batata. Wyszedł bardzo smaczny, kremowy i mocno czekoladowy. Z podanych proporcji wyszło mi w sumie 6 pucharków deseru.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1750
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 764
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 723
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1750
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 764
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 723
Składniki
Bataty obieramy ze skóry , koimy w mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Ziemniaki przekładamy do blendera, dodajmy miód, kakao lub czekoladę oraz napój roślinny. Całość blendujemy na gładką masę. Deser przekładamy do pucharków dekorujemy owocami.