Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja vege dania, które idealnie sprawdzi się podczas wielkanocnych spotkań przy stole. Zawsze taki vege mus przygotowywałam na bazie awokado, jednak to już praktycznie każdy zna. Tym razem jako bazę mojego musu użyłam słodkiego ziemniaka, czyli batata. Wyszedł bardzo smaczny, kremowy i mocno czekoladowy. Z podanych proporcji wyszło mi w sumie 6 pucharków deseru.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 307
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 714
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 734
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 32
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 307
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 714
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 734
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 32
Składniki
Bataty obieramy ze skóry , koimy w mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Ziemniaki przekładamy do blendera, dodajmy miód, kakao lub czekoladę oraz napój roślinny. Całość blendujemy na gładką masę. Deser przekładamy do pucharków dekorujemy owocami.