Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja vege dania, które idealnie sprawdzi się podczas wielkanocnych spotkań przy stole. Zawsze taki vege mus przygotowywałam na bazie awokado, jednak to już praktycznie każdy zna. Tym razem jako bazę mojego musu użyłam słodkiego ziemniaka, czyli batata. Wyszedł bardzo smaczny, kremowy i mocno czekoladowy. Z podanych proporcji wyszło mi w sumie 6 pucharków deseru.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38383
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 392
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 156
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9240
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38383
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 392
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 156
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9240
Składniki
Bataty obieramy ze skóry , koimy w mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Ziemniaki przekładamy do blendera, dodajmy miód, kakao lub czekoladę oraz napój roślinny. Całość blendujemy na gładką masę. Deser przekładamy do pucharków dekorujemy owocami.