Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja vege dania, które idealnie sprawdzi się podczas wielkanocnych spotkań przy stole. Zawsze taki vege mus przygotowywałam na bazie awokado, jednak to już praktycznie każdy zna. Tym razem jako bazę mojego musu użyłam słodkiego ziemniaka, czyli batata. Wyszedł bardzo smaczny, kremowy i mocno czekoladowy. Z podanych proporcji wyszło mi w sumie 6 pucharków deseru.
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 763
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6961
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8612
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 270
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 763
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6961
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8612
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 270
Składniki
Bataty obieramy ze skóry , koimy w mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Ziemniaki przekładamy do blendera, dodajmy miód, kakao lub czekoladę oraz napój roślinny. Całość blendujemy na gładką masę. Deser przekładamy do pucharków dekorujemy owocami.