Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak byłam małą dziewczynką to uwielbiałam gruszki i wiecie co Wam powiem nadal je uwielbiam, jeśli Wy również je lubicie to z pewnością zasmakuje Wam moja dzisiejsza propozycja. Zapraszam na przesłodki mus gruszkowy, przełamany niezbyt słodką śmietanką i chrupiącymi dodatkami. Efektywne, a jakie proste :)
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 265
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2537
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1602
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14199
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 265
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2537
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1602
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14199
Składniki
Gruszki i jabłka umyć, obrać i pokroić na kawałki. Przełożyć do rondelka, polać odrobiną wody i gotować na małym ogniu do miękkości owoców. Następnie dodać sok z cytryny, zostawić do wystudzenia. Zimne owoce zmiksować. W międzyczasie podprażyć płatki owsiane na suchej patelni. Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem, a po chwili stopniowo dodawać mascarpone.
W szklaneczkach ułożyć warstwowo przygotowane masy: - mus jabłkowo-gruszkowy - masa śmietanowa - podprażone płatki owsiane, płatki kukurydziane, płatki migdałów - mus jabłkowo-gruszkowy - masa śmietanowa
Górę deseru warto posypać orzeszkami
Smacznego :)
:)