Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak byłam małą dziewczynką to uwielbiałam gruszki i wiecie co Wam powiem nadal je uwielbiam, jeśli Wy również je lubicie to z pewnością zasmakuje Wam moja dzisiejsza propozycja. Zapraszam na przesłodki mus gruszkowy, przełamany niezbyt słodką śmietanką i chrupiącymi dodatkami. Efektywne, a jakie proste :)
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 74
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 77
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 74
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 77
Składniki
Gruszki i jabłka umyć, obrać i pokroić na kawałki. Przełożyć do rondelka, polać odrobiną wody i gotować na małym ogniu do miękkości owoców. Następnie dodać sok z cytryny, zostawić do wystudzenia. Zimne owoce zmiksować. W międzyczasie podprażyć płatki owsiane na suchej patelni. Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem, a po chwili stopniowo dodawać mascarpone.
W szklaneczkach ułożyć warstwowo przygotowane masy: - mus jabłkowo-gruszkowy - masa śmietanowa - podprażone płatki owsiane, płatki kukurydziane, płatki migdałów - mus jabłkowo-gruszkowy - masa śmietanowa
Górę deseru warto posypać orzeszkami
Smacznego :)
:)