Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny, dwukolorowy, wirujący mus kawowy.
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 22
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 147
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 114
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 38
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 113
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 22
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 147
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 114
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 38
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 113
Składniki
Przygotowujemy 2 miseczki. Do jednej wlewamy esencję kawy, do drugiej wsypujemy kakao i czekoladę w proszku. Jogurt naturalny rozdzielamy równo pomiędzy 2 miseczki, mieszamy. Żelatynę zalewamy 2 łyżkami zimnej wody, odstawiamy. Gdy napęcznieje podgrzewamy do rozpuszczenia i lekko studzimy. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodajemy cukier. Pianę rozdzielamy równo na 2 miseczki i mieszamy. Żelatynę również dzielimy na 2 części i łączymy z masami. Musy nakładamy na przemian po 1 łyżce do szklanek lub pucharków. Wstawiamy do stężenia do lodówki. Przed podaniem dekorujemy łyżką jogurtu naturalnego i obsypujemy odrobiną kakao.
Uwaga: dla osób lubiących bardziej słodkie desery polecam dodać troszkę więcej cukru.