Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny, dwukolorowy, wirujący mus kawowy.
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7747
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2934
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1124
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1166
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7747
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2934
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1124
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1166
Składniki
Przygotowujemy 2 miseczki. Do jednej wlewamy esencję kawy, do drugiej wsypujemy kakao i czekoladę w proszku. Jogurt naturalny rozdzielamy równo pomiędzy 2 miseczki, mieszamy. Żelatynę zalewamy 2 łyżkami zimnej wody, odstawiamy. Gdy napęcznieje podgrzewamy do rozpuszczenia i lekko studzimy. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodajemy cukier. Pianę rozdzielamy równo na 2 miseczki i mieszamy. Żelatynę również dzielimy na 2 części i łączymy z masami. Musy nakładamy na przemian po 1 łyżce do szklanek lub pucharków. Wstawiamy do stężenia do lodówki. Przed podaniem dekorujemy łyżką jogurtu naturalnego i obsypujemy odrobiną kakao.
Uwaga: dla osób lubiących bardziej słodkie desery polecam dodać troszkę więcej cukru.