Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są cudowne! To chyba najlepsze cukierki jakie jadłam. Dodatkowo są proste do przygotowania i bardzo zdrowe. Słodkie, lekko ciągnące daktyle, napakowane orzechami, pokryte otoczką z gorzkiej czekolady...
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w rondelku na małej mocy palnika. Daktyle pozbawić pestki, w jej miejsce wcisnąć do środka po 2 orzechy. Daktyle położyć na talerzyku lub desce. Połową czekolady oblać daktyle, rozsmarować. Odwrócić na drugą stronę i rozsmarować resztą czekolady dookoła, tak aby były mniej więcej całe pokryte. Aby szybciej czekolada zastygła można włożyć daktyle do lodówki. Gdy czekolada zastygnie cukierki są gotowe! Przechowywać poza lodówką. Myślę, że mogą leżeć ok. 2 tygodni, ale i tak znikną szybciej. ;)