Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są cudowne! To chyba najlepsze cukierki jakie jadłam. Dodatkowo są proste do przygotowania i bardzo zdrowe. Słodkie, lekko ciągnące daktyle, napakowane orzechami, pokryte otoczką z gorzkiej czekolady...
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1224
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 440
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1308
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1224
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 440
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1308
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w rondelku na małej mocy palnika. Daktyle pozbawić pestki, w jej miejsce wcisnąć do środka po 2 orzechy. Daktyle położyć na talerzyku lub desce. Połową czekolady oblać daktyle, rozsmarować. Odwrócić na drugą stronę i rozsmarować resztą czekolady dookoła, tak aby były mniej więcej całe pokryte. Aby szybciej czekolada zastygła można włożyć daktyle do lodówki. Gdy czekolada zastygnie cukierki są gotowe! Przechowywać poza lodówką. Myślę, że mogą leżeć ok. 2 tygodni, ale i tak znikną szybciej. ;)