Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjny, puszysty wręcz piankowy sernik z sera z wiaderka. Sernik wychodzi leciutki, napowietrzony, super się kroi, super wygląda. Bardzo polecam i zapraszam.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 5718
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1003
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4292
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 765
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1045
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3998
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 5718
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1003
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4292
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 765
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1045
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3998
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto miksujemy. Blaszkę smarujemy tłuszczem lub wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy ciasto. Ciasta wychodzi nie dużo, ale smarujemy blaszkę nim cieniutko. Podczas pieczenia podrośnie. masa serowa Żółtka ucieramy wraz z cukrem waniliowym , dodajemy stopniowo ser, następnie budynie, oliwę lub olej i na końcu mleko, dokładnie miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Piana Białka miksujemy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy stopniowo 1,5 szkl cukru Miksujemy do rozpuszczenia cukru,czyli dość długo. Cukier musi się rozpuścić a piana musi być ciężka, bardzo gęsta. Odsyłam do filmu tam jest wszystko pokazane :) Masę serową mieszamy z pianą-dokładnie i delikatnie. Wylewamy na ciasto. Pieczemy około 55-60 minut w temperaturze 170 stopni grzanie góra-dół. Wsadzamy do już nagrzanego piekarnika. WAŻNE!!!! podczas pieczenia nie otwieramy piekarnika, nie zaglądamy. Po 55 minutach wyłączamy piekarnik, nie otwieramy, zostawiamy w nim sernik aż wystygnie. Sernik troszeczkę opadnie, ale nie dużo. Po wystudzeniu sernik wstawiamy najlepiej na całą noc do lodówki. Pięknie się kroi i jest wspaniały I gotowe :-)