Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć, kochani! Sezon na brzoskwinie w pełni, więc z tej okazji mam dla Was coś absolutnie pysznego – ryż z brzoskwiniami! To idealny pomysł na deser, drugie śniadanie, a nawet obiad czy podwieczorek. Prosty w przygotowaniu, a smakuje obłędnie! Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Przygotujcie się na podróż do krainy korzennych przypraw i słodkich owoców.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 880
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1784
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6313
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 880
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1784
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6313
Składniki
1. Ugotuj ryż w lekko osolonej wodzie.
2. Umyj brzoskwinie, pozbądź się pestek. Pokrój je na mniejsze kawałki i wrzuć bezpośrednio na patelnię.
3. Do pokrojonych brzoskwiń dodaj 1 łyżkę miodu oraz przyprawy korzenne.
4. Delikatnie przesmażaj całość na średniej mocy palnika przez około 5-7 minut, aż brzoskwinie puszczą sok i powstanie gęsty sosik.
5. Przełóż ugotowany ryż do pucharków, a na wierzch nałóż ciepłe brzoskwinie z sosem.
6. Na samą górę możesz dodać łyżkę jogurtu naturalnego i posypać cynamonem. Danie będzie świetnie smakować również z orzechami włoskimi czy kawałkiem czekolady!