Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj sernik najprostszy jaki znam, na spodzie z herbatników. Prosty , puszysty i łatwy w przygotowaniu a najważniejsze że smaczny. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, mikser, łyzka drewniana, miska,
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5684
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 71
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 104
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 596
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5684
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 71
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 104
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 596
Składniki
Blaszkę o wielkości 27/ 18 cm. wyłożyć papierem do pieczenia ( tylko spód ). Następnie rozłożyć herbatniki. Masa serowa; Żółtka oddzielić od białek, zmiksować z cukrem waniliowego puszystą masę, cały czas miksując dodawać porcjami twaróg, budynie oraz śmietanę. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno, pod koniec ubijania dodając porcjami cukier. Masę białkową połączyć z masą serowej mieszając drewnianą łyżką do połączenia składników. Przygotowaną masę wyłożyć na przygotowany spód , włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec do 60 minut. Po upieczeniu zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach piekarnika około 20 minut, następnie wyjąc i całkowicie wystudzić. Smacznego Rada; Taki sernik możemy oprószyć cukrem pudrem, polać lukrem cytrynowym albo polewą czekoladową .
Sernik po upieczeniu gotowy do oprószenia cukrem pudrem, lub lukrem albo polewą czekoladową.