Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj sernik najprostszy jaki znam, na spodzie z herbatników. Prosty , puszysty i łatwy w przygotowaniu a najważniejsze że smaczny. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, mikser, łyzka drewniana, miska,
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 824
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2832
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 943
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1685
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14597
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 824
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2832
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 943
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1685
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14597
Składniki
Blaszkę o wielkości 27/ 18 cm. wyłożyć papierem do pieczenia ( tylko spód ). Następnie rozłożyć herbatniki. Masa serowa; Żółtka oddzielić od białek, zmiksować z cukrem waniliowego puszystą masę, cały czas miksując dodawać porcjami twaróg, budynie oraz śmietanę. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno, pod koniec ubijania dodając porcjami cukier. Masę białkową połączyć z masą serowej mieszając drewnianą łyżką do połączenia składników. Przygotowaną masę wyłożyć na przygotowany spód , włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec do 60 minut. Po upieczeniu zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach piekarnika około 20 minut, następnie wyjąc i całkowicie wystudzić. Smacznego Rada; Taki sernik możemy oprószyć cukrem pudrem, polać lukrem cytrynowym albo polewą czekoladową .
Sernik po upieczeniu gotowy do oprószenia cukrem pudrem, lub lukrem albo polewą czekoladową.