Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem śmietankowy z mascarpone to jeden z najsmaczniejszych kremów do tortów, deserów ciast itp. Krem prosty i szybki w przygotowaniu, wychodzi gęsty , delikatny ale przede wszystkim pyszny. Polecam
mikser, szklana miska, łopatka silikonowa lub łyżka, mniejsze naczynie do ubijania,
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 25542
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2021
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 25542
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2021
Składniki
Mocno schłodzoną śmietanę 30 % ubijam na sztywną masę z dodatkiem cukru pudru , pod koniec ubijania zmniejszam obroty miksera i dodaję śmietan fix . Część ubitej śmietany przekładam do mniejszego naczynia i miksuję z serkiem mascarpone, następnie łączę z pozostałą ubitą śmietaną i gotowe . Smacznego Rada; Pamiętajmy że śmietana i serek muszą być dobrze schłodzone.
Łączenie ubitej śmietany z serkiem mascarpone.
Krem gotowy.