Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne naleśniki podane z miłością:)
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 195
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17427
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 195
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17427
Składniki
Z podanych składników zrobić ciasto. Odstawić. Do garnka przełożyć owoce i podgrzewać na średnim ogniu. Kiedy zaczną się gotować rozpuścić w wodzie cukier i skrobię ziemniaczaną, dobrze wymieszać. Wlać do gotujących się owoców, zamieszać i po zagotowaniu zdjąć z palnika. Odstawić. W misce wymieszać skąłdniki nadzienia. Do serka wlać śmietankę, dodać wanilię, cukier lub wybrany słodzik, migdały lub wiórki kokosowe i wymieszać. Na rozgrzanej patelni na małej ilości oleju usmażyć naleśniki (u mnie wyszło ok. 8 sztuk). Na środek naleśnika nałożyć nadzienie i rozsmarować. Zwinąć np. w rulon lub trójkąt. Polać sosem i dodać listki melisy.