Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne naleśniki z bananem. Po usmażeniu wychodzą cieniutkie, elastyczne, lekko słodkie. Idealne do deserów. Mąka pszenna w tym przepisie została zastąpiona zdrowszym odpowiednikiem - mąką orkiszową. Tak przygotowane naleśniki z pewnością zasmakują zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Podane z płynnym miodem, jogurtem naturalnym i ulubionymi owocami po prostu rozpływają się w ustach!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1591
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 973
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1591
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 973
Składniki
Banana obierz, rozgnieć widelcem lub zmiksuj blenderem. Rozgniecionego banana połącz z jajkiem, mlekiem i wodą gazowaną. Dodaj mąkę orkiszową. Składniki wymieszaj, tak aby pozbyć się wszystkich grudek.
Naleśniki z bananem smaż na dobrze rozgrzanej patelni z kroplą oleju - na złoty kolor z dwóch stron.
Gotowe naleśniki serwuj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!