Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki na słodko dobre jako dodatek do obiadu albo jako samodzielna przekąska.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 269
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 269
Składniki
Wodę mineralną z mlekiem i jajkami wymieszać,następnie dodawać stopniowo mąkę i szczyptę soli,dokładnie wszystko zmiksować i odstawić ciasto.
Gdy ciasto naleśnikowe odpoczywa przygotowujemy ser biały : Jajko sparzyć i wybić do miseczki wymieszać z cukrem waniliowym,następnie dodać biały ser i cukier wymieszać dokładnie.
Na patelni podgrzać odrobinę oleju(ja dodaje tylko na początku i przez całe smażenie już nie dolewam). Naleśniki smażyć na złoty kolor,smarować serem i zwijać w dowolną formę,posypać cukrem pudrem. Smacznego!!!