Do góry

Desery Przepis na:

Naleśniki z dżemem dyniowo-jabłkowym

Naleśniki z dżemem dyniowo-jabłkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 329 Ocena: 2530

Dodano:

Odsłon: 12725

Smakowite naleśniki z dżemem dyniowo-jabłkowym. Pasują na śniadanie, obiad jak i kolację. Polecam przepis.

Składniki

  • Naleśniki
  • 2 szklanki mąki,
  • 1 szklanka mleka,
  • 1 szklanka wody,
  • 2 jajka,
  • szczypta soli,
  • 2 łyżki oleju.
  • Dżem
  • 250 g dyni,
  • 3 jabłka,
  • 2 łyżki miodu,
  • 2 łyżki masła.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Naleśniki z dżemem dyniowo-jabłkowym

Przygotowanie

  1. Jajka rozkłócamy, stopniowo dodajemy pozostałe składniki i mieszamy do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji.
    Dynię i jabłka obieramy i kroimy w kostkę.

    Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy miód i dynię.
    Chwilę dusimy (5 minut), następnie wrzucamy jabłka i dusimy na małym ogniu aż wszystko zmięknie (10-15 min).
    Z ciasta smażymy cieniutkie naleśniki.
    Przekładamy dżemem.
    Składamy w trójkąty.
    Podsmażamy na maśle.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń