Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite naleśniki z dżemem dyniowo-jabłkowym. Pasują na śniadanie, obiad jak i kolację. Polecam przepis.
Sos bearnaise to jedna z odmian znanego sosu holenderskiego. Doskonale pasuje...
Odsłon: 1659
Leciutki jak chmurka. Zrobisz go w kilka minut.
Odsłon: 53
Sos bearnaise to jedna z odmian znanego sosu holenderskiego. Doskonale pasuje...
Odsłon: 1659
Leciutki jak chmurka. Zrobisz go w kilka minut.
Odsłon: 53
Składniki
Jajka rozkłócamy, stopniowo dodajemy pozostałe składniki i mieszamy do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji. Dynię i jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy miód i dynię. Chwilę dusimy (5 minut), następnie wrzucamy jabłka i dusimy na małym ogniu aż wszystko zmięknie (10-15 min). Z ciasta smażymy cieniutkie naleśniki. Przekładamy dżemem. Składamy w trójkąty. Podsmażamy na maśle. Smacznego ;)