Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jogurt zamiast śmietany, miód zamiast cukru? Naleśniki nie muszą szkodzić naszym kształtom :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Usmażyłam naleśniki, czyli: mąka, mleko, jajko, olej, kilka kropli aromatu wanilinowego.
Do kostki chudego białego sera dodałam 100 naturalnego jogurtu, 2 łyżki miodu, 2 szczypty cynamonu, kilka kropli aromatu wanilinowego. Dokładnie połączyłam za pomocą widelca. Do gotowego nadzienia serowego dodałam rodzynki.
Polewa: do 2 łyżek śmietanki kremówki dodałam pół łyżeczki miodu i pół łyżeczki kakao. Wymieszałam.
Sposób podania oczywisty :)