Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uwielbiane i przez dzieci i dorosłych, łatwe w przygotowaniu
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10628
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6137
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13008
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10628
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6137
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13008
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4758
Składniki
Smażymy naleśniki na "blado", tj. mieszamy mleko, wodę mineralną, 2 jaja, z mąka.
Farsz: twaróg rozdrobnić, dodać żółtko, serem homogenizowany, cukier i cynamon. Wymieszać. Owoce pokroić w kostkę i odcedzić jeśli mamy owoce mrożone lub w puszce). Dodać do sera. Wymieszać.
Nakładać farsz na naleśnik i zwinąć w trójkąt. Ułożyć na blaszce.
Naleśniki wkładamy do piekarnika, temp. ok. 150 stopni na 15 min.
Dekorujemy cukrem pudrem i zajadamy. Możemy na wierzch dać owoce. Smacznego.