Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uwielbiane i przez dzieci i dorosłych, łatwe w przygotowaniu
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4054
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415913
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2720
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4054
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415913
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2720
Składniki
Smażymy naleśniki na "blado", tj. mieszamy mleko, wodę mineralną, 2 jaja, z mąka.
Farsz: twaróg rozdrobnić, dodać żółtko, serem homogenizowany, cukier i cynamon. Wymieszać. Owoce pokroić w kostkę i odcedzić jeśli mamy owoce mrożone lub w puszce). Dodać do sera. Wymieszać.
Nakładać farsz na naleśnik i zwinąć w trójkąt. Ułożyć na blaszce.
Naleśniki wkładamy do piekarnika, temp. ok. 150 stopni na 15 min.
Dekorujemy cukrem pudrem i zajadamy. Możemy na wierzch dać owoce. Smacznego.