Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:)
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 237
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 237
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę mikserem. Dodać kolejno sól, cukier, żółtka i ubijać. Dodawać porcjami połowę i mąki i mieszać na małych obrotach. Wlać mleko,dodać pozostałą mąkę i dalej mieszać. Na końcu wlać wodę. Odlać około 0.5 szklanki ciasta i wymieszać z kakao. Na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju wylać porcję białego ciasta a następnie w dowolny sposób ciemne ciasto. Usmażone naleśniki posmarować dżemem i serkiem waniliowym, zwinąć i udekorować rozetą z bitej śmietany oraz owocami
Naleśnik kakaowy wykonany przez moją córcie ;)