Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj moje ulubione naleśniki , przygotowane z pysznym twarożkiem i sosem malinowym. Polecam
patelnia, mikser, miska, widelec, łyżka,
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16444
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5283
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16444
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5283
Składniki
Ciasto naleśnikowe; Wszystkie składniki przełożyć do naczynia. Następnie zmiksować na gładką , jednolitą masę. Patelnię dobrze rozgrzać z niewielką ilością oleju, nakładać porcje masy i rozprowadzić po całej powierzchni patelni. Smażyć cienkie naleśniki na złoty rumiany kolor. Po usmażeniu każdy naleśnik smarujemy przygotowanym twarożkiem , zwijamy w rulon , układamy na talerzu jeden obok drugiego i polewamy sosem malinowym. Smacznego Oto link na twarożek do naleśników na słodko; https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-twarozek-do-nalesnikow-na-slodko,2007836,bozena1960.html
Naleśniki gotowe do podania.