Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W odcinku poświęconym kuchni skandynawskiej nie mogło zabraknąć wyśmienitego deser inspirowanego smakami północy. Przepis pochodzi z 412. odcinka programu "Ewa Gotuje"
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. W rondelku roztopić łyżkę masła. Przełożyć jabłka, posłodzić cukrem trzcinowym, dodać łyżeczkę cynamonu i dusić na małym ogniu do miękkości. W razie potrzeby podlać wodą. Odstawić do wystudzenia.
Ciastka zmiksować w blenderze. Masło zrumienić w rondelku. Wrzucić zmielone ciasteczka, przyprawić resztą cynamonu, wymieszać i uprażyć. Wystudzić.
Zimną śmietankę ubić. Uperfumować cukrem waniliowym.
Do szklanek nałożyć mus z jabłek, kruszonkę z ciasteczek i bitą śmietanę. Na wierzch dać jeszcze trochę kruszonki. Ozdobić miętą i schłodzić w lodówce.
Dlaczego używam octu jabłkowego zamiast zwykłego ? Rozwiązanie znajdziecie c...
Odsłon: 6245
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 25
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10429
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 334
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 108
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 25
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10429
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 334
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 108
Składniki
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. W rondelku roztopić łyżkę masła. Przełożyć jabłka, posłodzić cukrem trzcinowym, dodać łyżeczkę cynamonu i dusić na małym ogniu do miękkości. W razie potrzeby podlać wodą. Odstawić do wystudzenia.
Ciastka zmiksować w blenderze. Masło zrumienić w rondelku. Wrzucić zmielone ciasteczka, przyprawić resztą cynamonu, wymieszać i uprażyć. Wystudzić.
Zimną śmietankę ubić. Uperfumować cukrem waniliowym.
Do szklanek nałożyć mus z jabłek, kruszonkę z ciasteczek i bitą śmietanę. Na wierzch dać jeszcze trochę kruszonki. Ozdobić miętą i schłodzić w lodówce.
Przepisy Desery
Desery
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Desery
Pancakes jogurtowe
Desery
EKSPRESOWE CIASTO Z BIAŁEK Z MALINAMI
Desery
Tarta owocowa
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Latem zawsze mamy ochotę na szybkie ciasta z sezonowymi owocami. Większość cz...
Odsłon: 103
Pancakes jogurtowe
pyszne puszyste Pancakes jogurtowe
Odsłon: 40