Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie, delikatne, a do tego proste i szybkie w przygotowaniu.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 265
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1346
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4216
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 265
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1346
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4216
Składniki
Mąkę, sól, sodę i cukier wsypać do miski. Dodać jajko, żółtka, mascarpone i ocet. Zagnieść ciasto, mikserem z hakami lub robotem. Ciasto będzie się kleić. Przełożyć je na stolnicę podsypaną mąką i jeszcze raz delikatnie zagnieść. Następnie rozwałkować i wykrajać szklanką koła, a następnie w środku kieliszkiem zrobić dziurkę.
Pozostałe ciasto ponownie zagnieść, rozwałkować i wykrajać kolejne oponki. Gotowe oponki smażyć na rozgrzanym oleju, po około 2 minuty z każdej strony. Powinny swobodnie pływać. Usmażone oponki wykładać na ręcznik papierowy, żeby odsączyć z tłuszczu. Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem z obu stron.