Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie, delikatne, a do tego proste i szybkie w przygotowaniu.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1613
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232026
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5097
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1613
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232026
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5097
Składniki
Mąkę, sól, sodę i cukier wsypać do miski. Dodać jajko, żółtka, mascarpone i ocet. Zagnieść ciasto, mikserem z hakami lub robotem. Ciasto będzie się kleić. Przełożyć je na stolnicę podsypaną mąką i jeszcze raz delikatnie zagnieść. Następnie rozwałkować i wykrajać szklanką koła, a następnie w środku kieliszkiem zrobić dziurkę.
Pozostałe ciasto ponownie zagnieść, rozwałkować i wykrajać kolejne oponki. Gotowe oponki smażyć na rozgrzanym oleju, po około 2 minuty z każdej strony. Powinny swobodnie pływać. Usmażone oponki wykładać na ręcznik papierowy, żeby odsączyć z tłuszczu. Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem z obu stron.