Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie, delikatne, a do tego proste i szybkie w przygotowaniu.
Mąkę, sól, sodę i cukier wsypać do miski. Dodać jajko, żółtka, mascarpone i ocet.
Zagnieść ciasto, mikserem z hakami lub robotem. Ciasto będzie się kleić. Przełożyć je na stolnicę podsypaną mąką i jeszcze raz delikatnie zagnieść.
Następnie rozwałkować i wykrajać szklanką koła, a następnie w środku kieliszkiem zrobić dziurkę.
Pozostałe ciasto ponownie zagnieść, rozwałkować i wykrajać kolejne oponki.
Gotowe oponki smażyć na rozgrzanym oleju, po około 2 minuty z każdej strony.
Powinny swobodnie pływać.
Usmażone oponki wykładać na ręcznik papierowy, żeby odsączyć z tłuszczu.
Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem z obu stron.
Waflowe rurki z bardzo delikatnym kremem z bitej śmietany i serka mascarpone.
Odsłon: 1733
Przepis dnia
Delikatny, puszysty, miękki, rozpływający się w ustach sernik z dodatkiem ser...
Odsłon: 84901
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 83
Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami pyszną karkówką pieczoną w soli, bez pr...
Odsłon: 61
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 22
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 155
Tortilla z falafelem to danie kuchni arabskiej, które możesz przygotować w pr...
Odsłon: 34
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 83
Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami pyszną karkówką pieczoną w soli, bez pr...
Odsłon: 61
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 22
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 155
Tortilla z falafelem to danie kuchni arabskiej, które możesz przygotować w pr...
Odsłon: 34
Składniki
Mąkę, sól, sodę i cukier wsypać do miski. Dodać jajko, żółtka, mascarpone i ocet. Zagnieść ciasto, mikserem z hakami lub robotem. Ciasto będzie się kleić. Przełożyć je na stolnicę podsypaną mąką i jeszcze raz delikatnie zagnieść. Następnie rozwałkować i wykrajać szklanką koła, a następnie w środku kieliszkiem zrobić dziurkę.
Pozostałe ciasto ponownie zagnieść, rozwałkować i wykrajać kolejne oponki. Gotowe oponki smażyć na rozgrzanym oleju, po około 2 minuty z każdej strony. Powinny swobodnie pływać. Usmażone oponki wykładać na ręcznik papierowy, żeby odsączyć z tłuszczu. Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem z obu stron.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto parzone
Desery
Bananoffee z płatkami owsianymi
Desery
Ciasto miętowo czekoladowe
Desery
Placuszki serowe z patelni według Ewy Wachowicz
Ciasto parzone
Ciasto parzone to ciasto znane z takich przysmaków, jak ptysie, karpatka czy...
Odsłon: 31
Bananoffee z płatkami owsianymi
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 83