Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez glutenu, bez jajek i bez laktozy dla osób z nietolerancjami.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1945
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421256
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2001
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1945
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421256
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2001
Składniki
CIASTO: 1. Daktyle włóż do rondelka i dodaj gorącą kawę. 2. Gotuj, aż z daktyli powstanie masa o konsystencji konfitury. 3. Do miski wsyp suche składniki. 4. Dodaj masę daktylową i pozostałe składniki. 5. Wymieszaj łyżką do połączenia się składników. Powinna powstać masa o konsystencji ciasta na muffinki (w razie potrzeby dodaj trochę mleka roślinnego). 6. Masę przełóż do keksówki wysmarowanej olejem. 7. Piecz w temperaturze 170°C około 45 minut lub do tzw. suchego patyczka.
POLEWA CZEKOLADOWA: 1. Wszystkie składniki włóż do rondelka. 2. Podgrzewaj, aż cukier się rozpuści. 3. Powstałą polewą posmaruj wierzch ciasta. 4. Udekoruj kawałkami daktyli lub orzechów. 5. Smacznego :-)