Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez glutenu, bez jajek i bez laktozy dla osób z nietolerancjami.
CIASTO:
1. Daktyle włóż do rondelka i dodaj gorącą kawę.
2. Gotuj, aż z daktyli powstanie masa o konsystencji konfitury.
3. Do miski wsyp suche składniki.
4. Dodaj masę daktylową i pozostałe składniki.
5. Wymieszaj łyżką do połączenia się składników. Powinna powstać masa o konsystencji ciasta na muffinki (w razie potrzeby dodaj trochę mleka roślinnego).
6. Masę przełóż do keksówki wysmarowanej olejem.
7. Piecz w temperaturze 170°C około 45 minut lub do tzw. suchego patyczka.
POLEWA CZEKOLADOWA:
1. Wszystkie składniki włóż do rondelka.
2. Podgrzewaj, aż cukier się rozpuści.
3. Powstałą polewą posmaruj wierzch ciasta.
4. Udekoruj kawałkami daktyli lub orzechów.
5. Smacznego :-)
szybkie, smaczne, pożywne śniadanie domowy chlebuś i tylko pół godzinki robo...
Odsłon: 8918
Danie odpowiednie nie tylko dla osób nie jedzących glutenu i laktozy, ale rów...
Odsłon: 4491
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 106
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 38
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 74
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 169
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 106
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 38
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 74
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 169
Składniki
CIASTO: 1. Daktyle włóż do rondelka i dodaj gorącą kawę. 2. Gotuj, aż z daktyli powstanie masa o konsystencji konfitury. 3. Do miski wsyp suche składniki. 4. Dodaj masę daktylową i pozostałe składniki. 5. Wymieszaj łyżką do połączenia się składników. Powinna powstać masa o konsystencji ciasta na muffinki (w razie potrzeby dodaj trochę mleka roślinnego). 6. Masę przełóż do keksówki wysmarowanej olejem. 7. Piecz w temperaturze 170°C około 45 minut lub do tzw. suchego patyczka.
POLEWA CZEKOLADOWA: 1. Wszystkie składniki włóż do rondelka. 2. Podgrzewaj, aż cukier się rozpuści. 3. Powstałą polewą posmaruj wierzch ciasta. 4. Udekoruj kawałkami daktyli lub orzechów. 5. Smacznego :-)
Przepisy Desery
Desery
Gofry jak z budki
Desery
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Desery
Kruche ciasteczka maślane
Desery
JAGODZIANKI
Gofry jak z budki
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 106
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 169