Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealny deser na lato! orzeźwia, nawadnia i... smakuje!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5317
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 868
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11743
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1322
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5317
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 868
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11743
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1322
Składniki
Serek miksuję z jogurtem, cytryną i cukrem. Żelatynę namaczam w niewielkiej ilości wody i odstawiam do napęcznienia. Roztapiam w mikrofali. Mieszam z masą sernikową, wylewam do foremki i chłodzę w lodówce do momentu dobrego ściągnięcia się masy.
Ogórki myję i kroję w plastry. Rozkładam na masie sernikowej. Tonic podgrzewam do rozgazowania i studzę. Dodaję wodę, cukier i limonkę. Żelatynę namaczam w niewielkiej ilości wody i odstawiam do napęcznienia. Roztapiam w mikrofali. Mieszam z napojem, wylewam na masę sernikową i chłodzę w lodówce do momentu dobrego ściągnięcia się płynu.