Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealny deser na lato! orzeźwia, nawadnia i... smakuje!
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1421
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 289
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3220
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 304
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1421
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 289
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3220
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 304
Składniki
Serek miksuję z jogurtem, cytryną i cukrem. Żelatynę namaczam w niewielkiej ilości wody i odstawiam do napęcznienia. Roztapiam w mikrofali. Mieszam z masą sernikową, wylewam do foremki i chłodzę w lodówce do momentu dobrego ściągnięcia się masy.
Ogórki myję i kroję w plastry. Rozkładam na masie sernikowej. Tonic podgrzewam do rozgazowania i studzę. Dodaję wodę, cukier i limonkę. Żelatynę namaczam w niewielkiej ilości wody i odstawiam do napęcznienia. Roztapiam w mikrofali. Mieszam z napojem, wylewam na masę sernikową i chłodzę w lodówce do momentu dobrego ściągnięcia się płynu.