Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczne i tanie faworki mojej mamy.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11857
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16073
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5093
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11857
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16073
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5093
Składniki
Wykonanie: Przygotować mąkę, dodać jajo i żółtka, cukier puder, śmietanę, ocet i spirytus. Ciasto dobrze wyrobić i wałkować cienko przez kilka minut aż będą widoczne pęcherzyki. Kroić paski o szerokości 3 cm i długości 10 cm. Na środku naciąć nożem, następnie przewinąć jeden koniec paska. W płaskim rondlu rozgrzać olej i smażyć faworki na jasnozłoty kolor. Usmażone faworki posypać cukrem pudrem wymieszanym z wanilią lub cynamonem.