Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczne i tanie faworki mojej mamy.
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11157
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 318
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11157
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 318
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 385
Składniki
Wykonanie: Przygotować mąkę, dodać jajo i żółtka, cukier puder, śmietanę, ocet i spirytus. Ciasto dobrze wyrobić i wałkować cienko przez kilka minut aż będą widoczne pęcherzyki. Kroić paski o szerokości 3 cm i długości 10 cm. Na środku naciąć nożem, następnie przewinąć jeden koniec paska. W płaskim rondlu rozgrzać olej i smażyć faworki na jasnozłoty kolor. Usmażone faworki posypać cukrem pudrem wymieszanym z wanilią lub cynamonem.