Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne tanie i proste w wykonaniu faworki zapraszam po przepis .
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10470
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336799
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4426
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424009
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10470
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336799
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4426
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424009
Składniki
Z maki zóltek i śmietany zagniatam ciasto dziele na 2 części i na stolnicy rozwałkowuje cienki placek w razie potrzeby podsypuje mąka by sie nie przykleił do stolnicy .Zp placka kroje niewielkie prostokąty .
Każdy prostokąt nacinam w środku i przekładam przez dziurkę jeden róg prostokąta i powstanie faworek ,jak wykorzystam pierwsza cześć ciasta tak samo postępuje z reszta ciasta do całkowitego wykorzystania .
Olej rozgrzewam w garnku by sprawdzić czy jest już odpowiedni wrzucam kawałeczek ciasta ,a następnie smażę parciami na niewielkim ogniu faworki na zloty kolor .
Rumiane faworki wyjmuje łyżka cedzakowa na talerze trzeba pilnować bo sie szybko smażą i można spalić jeszcze gorące posypuje cukrem pudrem życzę smacznego i po dokładne wykonanie zapraszam na film