Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne tanie i proste w wykonaniu faworki zapraszam po przepis .
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11572
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1242
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12153
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2604
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11572
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1242
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12153
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2604
Składniki
Z maki zóltek i śmietany zagniatam ciasto dziele na 2 części i na stolnicy rozwałkowuje cienki placek w razie potrzeby podsypuje mąka by sie nie przykleił do stolnicy .Zp placka kroje niewielkie prostokąty .
Każdy prostokąt nacinam w środku i przekładam przez dziurkę jeden róg prostokąta i powstanie faworek ,jak wykorzystam pierwsza cześć ciasta tak samo postępuje z reszta ciasta do całkowitego wykorzystania .
Olej rozgrzewam w garnku by sprawdzić czy jest już odpowiedni wrzucam kawałeczek ciasta ,a następnie smażę parciami na niewielkim ogniu faworki na zloty kolor .
Rumiane faworki wyjmuje łyżka cedzakowa na talerze trzeba pilnować bo sie szybko smażą i można spalić jeszcze gorące posypuje cukrem pudrem życzę smacznego i po dokładne wykonanie zapraszam na film