Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne tanie i proste w wykonaniu faworki zapraszam po przepis .
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6043
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6043
Składniki
Z maki zóltek i śmietany zagniatam ciasto dziele na 2 części i na stolnicy rozwałkowuje cienki placek w razie potrzeby podsypuje mąka by sie nie przykleił do stolnicy .Zp placka kroje niewielkie prostokąty .
Każdy prostokąt nacinam w środku i przekładam przez dziurkę jeden róg prostokąta i powstanie faworek ,jak wykorzystam pierwsza cześć ciasta tak samo postępuje z reszta ciasta do całkowitego wykorzystania .
Olej rozgrzewam w garnku by sprawdzić czy jest już odpowiedni wrzucam kawałeczek ciasta ,a następnie smażę parciami na niewielkim ogniu faworki na zloty kolor .
Rumiane faworki wyjmuje łyżka cedzakowa na talerze trzeba pilnować bo sie szybko smażą i można spalić jeszcze gorące posypuje cukrem pudrem życzę smacznego i po dokładne wykonanie zapraszam na film