Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Odsłon: 211
Wyrazisty sos świetnie podkreśla smak ryby.
Odsłon: 180
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by...
Odsłon: 1363
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 448
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Odsłon: 211
Wyrazisty sos świetnie podkreśla smak ryby.
Odsłon: 180
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by...
Odsłon: 1363
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 448
Składniki
Żółtka utrzeć z drożdżami. Mleko, margarynę, olej, cukier waniliowy i cukier podgrzać do rozpuszczenia. Przestudzić.
Mąkę wsypać na miskę, dodać żółtka utarte z drożdżami, wyrabiać ręką i pod koniec dodać składniki rozpuszczone. Po wyrobieniu od razu robić pączki (nie czekać aż ciasto wyrośnie).
Formować pączki. Po przygotowaniu pączki smażyć na głębokim tłuszczu.