Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7558
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2587
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7558
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2587
Składniki
Żółtka utrzeć z drożdżami. Mleko, margarynę, olej, cukier waniliowy i cukier podgrzać do rozpuszczenia. Przestudzić.
Mąkę wsypać na miskę, dodać żółtka utarte z drożdżami, wyrabiać ręką i pod koniec dodać składniki rozpuszczone. Po wyrobieniu od razu robić pączki (nie czekać aż ciasto wyrośnie).
Formować pączki. Po przygotowaniu pączki smażyć na głębokim tłuszczu.