Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki twarogowe to bardzo smaczne, proste w przygotowaniu danie, które można...
Odsłon: 4824
Placki twarogowe to bardzo smaczne, proste w przygotowaniu danie, które można...
Odsłon: 4824
Składniki
do miski przesiewamy mąkę, robimy dołek wkruszamy drożdże, zasypujemy łyżką cukru i wlewamy ciepłe mleko. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok 10 minut aż zaczną rosnąć.
Żółtka ucieramy z cukrami na kogel- mogel. Wlewamy do mąki, dodajemy pozostałe składniki. Wyrabiamy ciasto, aż nie będzie kleić się do rąk. Do masy w trakcie wyrabiania dodajemy stopniowo roztopione masło.
Wyrobione ciasto formujemy w kulę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę by ciasto podwoiło swoją objętość.
Gdy ciasto wyrośnie, formujemy pączki nadziewając je marmoladą. Pączki Układamy na posypanym mąką stole przykrywamy ściereczką i zostawiamy, aż podwoją swoją objętość.
W garnku roztapiamy smalec, wkładamy pączki i smażymy z każdej strony. Wyjmujemy; układamy na papierowym ręczniku a następnie posypujemy cukrem pudrem...