Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne pączki z przepisu mojej mamy
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5568
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3990
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5568
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3990
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Składniki
do miski przesiewamy mąkę, robimy dołek wkruszamy drożdże, zasypujemy łyżką cukru i wlewamy ciepłe mleko. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok 10 minut aż zaczną rosnąć.
Żółtka ucieramy z cukrami na kogel- mogel. Wlewamy do mąki, dodajemy pozostałe składniki. Wyrabiamy ciasto, aż nie będzie kleić się do rąk. Do masy w trakcie wyrabiania dodajemy stopniowo roztopione masło.
Wyrobione ciasto formujemy w kulę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę by ciasto podwoiło swoją objętość.
Gdy ciasto wyrośnie, formujemy pączki nadziewając je marmoladą. Pączki Układamy na posypanym mąką stole przykrywamy ściereczką i zostawiamy, aż podwoją swoją objętość.
W garnku roztapiamy smalec, wkładamy pączki i smażymy z każdej strony. Wyjmujemy; układamy na papierowym ręczniku a następnie posypujemy cukrem pudrem...