Przepis na te pączki znalazłam w gazecie,troszkę go zmieniłam,zamiast rodzynek dodałam zurawinę.Pączki są chrupiące i bardzo smaczne.
Pączki łyżką kładzione.
Składniki
- mąka 70 dkg
- drożdże 3/4 kostki
- cukier wanilinowy 1torebka
- cynamon 2 łyzeczki
- żurawina 1 torebka
- mleko szklanka
- jajka 2
- masło 1 łyzka
- sól szczypta
- olej 1 litr
- cukier puder do posypania
Składniki
- mąka 70 dkg
- drożdże 3/4 kostki
- cukier wanilinowy 1torebka
- cynamon 2 łyzeczki
- żurawina 1 torebka
- mleko szklanka
- jajka 2
- masło 1 łyzka
- sól szczypta
- olej 1 litr
- cukier puder do posypania

Etapy przygotowania
z e wszystkich składników zagnieść ciasto.pod koniec wyrabiania dodać żurawinę,jeszcze raz szybko zagnieśc ,przykryć ściereczką i odstawic do wyrośnięcia
do głębokiego rondla wlać olej ,rozgrzać łyżkę namoczyć w oleju,nabierać niezbyt duże porcje ciasta i wk ładać do rondla,smazyc na złoty kolor
usmazone pączki połozyc na ręcznik papierowy,cukier puder wymiwszać z cynamonem obsypać pączki i podawać
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 165
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 165



Składniki
- mąka 70 dkg
- drożdże 3/4 kostki
- cukier wanilinowy 1torebka
- cynamon 2 łyzeczki
- żurawina 1 torebka
- mleko szklanka
- jajka 2
- masło 1 łyzka
- sól szczypta
- olej 1 litr
- cukier puder do posypania
z e wszystkich składników zagnieść ciasto.pod koniec wyrabiania dodać żurawinę,jeszcze raz szybko zagnieśc ,przykryć ściereczką i odstawic do wyrośnięcia
do głębokiego rondla wlać olej ,rozgrzać łyżkę namoczyć w oleju,nabierać niezbyt duże porcje ciasta i wk ładać do rondla,smazyc na złoty kolor
usmazone pączki połozyc na ręcznik papierowy,cukier puder wymiwszać z cynamonem obsypać pączki i podawać