Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na te pączki znalazłam w gazecie,troszkę go zmieniłam,zamiast rodzynek dodałam zurawinę.Pączki są chrupiące i bardzo smaczne.
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z ciasta dojrzewającego. C...
Odsłon: 20
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 810
Bardzo smaczna pasztetowa, bez zagęszczaczy jakimi są kaszka manna, bułka ta...
Odsłon: 179
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z ciasta dojrzewającego. C...
Odsłon: 20
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 810
Bardzo smaczna pasztetowa, bez zagęszczaczy jakimi są kaszka manna, bułka ta...
Odsłon: 179
Składniki
z e wszystkich składników zagnieść ciasto.pod koniec wyrabiania dodać żurawinę,jeszcze raz szybko zagnieśc ,przykryć ściereczką i odstawic do wyrośnięcia
do głębokiego rondla wlać olej ,rozgrzać łyżkę namoczyć w oleju,nabierać niezbyt duże porcje ciasta i wk ładać do rondla,smazyc na złoty kolor
usmazone pączki połozyc na ręcznik papierowy,cukier puder wymiwszać z cynamonem obsypać pączki i podawać