Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne małe kulki, wciągające, mega szybkie - wszystko do miski i smażymy - no szybciej się już chyba nie da ;)
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 51
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6129
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 51
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6129
Składniki
Wszystkie składniki umieszczam w misce i mieszam. Olej rozgrzewam do temperatury 170 stopni. Rękę natłuszczam odrobiną oleju, nabieram trochę ciasta, formuję kulkę i wrzucam na rozgrzany olej (ciasto możecie wrzucać również za pomocą dwóch łyżek – pączki będą tylko trochę mniej foremne). Pączki smażę, aż się zarumienią, około 2 minut z każdej strony. Następnie pączki wyciągam na papier kuchenny. Lekko przestygnięte pączuszki posypuję cukrem pudrem. Najlepsze są oczywiście świeże i lekko ciepłe, ale zamknięte w pojemniku smakują również na drugi i trzeci dzień. Pozostają miękkie. Pączki na mascarpone gotowe. Smacznego