Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne małe kulki, wciągające, mega szybkie - wszystko do miski i smażymy - no szybciej się już chyba nie da ;)
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 4522
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 18
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 242
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 55
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 4522
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 18
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 242
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 55
Składniki
Wszystkie składniki umieszczam w misce i mieszam. Olej rozgrzewam do temperatury 170 stopni. Rękę natłuszczam odrobiną oleju, nabieram trochę ciasta, formuję kulkę i wrzucam na rozgrzany olej (ciasto możecie wrzucać również za pomocą dwóch łyżek – pączki będą tylko trochę mniej foremne). Pączki smażę, aż się zarumienią, około 2 minut z każdej strony. Następnie pączki wyciągam na papier kuchenny. Lekko przestygnięte pączuszki posypuję cukrem pudrem. Najlepsze są oczywiście świeże i lekko ciepłe, ale zamknięte w pojemniku smakują również na drugi i trzeci dzień. Pozostają miękkie. Pączki na mascarpone gotowe. Smacznego