Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki przygotujesz błyskawicznie. Są one znacznie mniej kaloryczne od tradycyjnie smażonych. Jeśli zamienisz zwykły cukier na erytrol lub ksylitol, będą jeszcze zdrowsze!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4585
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12376
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5683
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7036
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4585
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12376
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5683
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7036
Składniki
Mleko delikatnie podgrzej - powinno być ciepłe, ale nie gorące. Masło rozpuść i odstaw do przestygnięcia.
Do miski wkrusz drożdże, wlej mleko, wbij jajko i roztopione masło. Całość zamieszaj. Następnie wsyp mąkę i cukier puder, ponownie wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około 2 godziny.
Po tym czasie wyłóż ciasto na obsypaną mąką stolnicę. Rozwałkuj na grubość 2 cm i wycinaj koła za pomocą szklanki, a przy pomocy małego kieliszka środek.
Smaż we frytkownicy beztłuszczowej w 175 stopniach Celsjusza przez 6 minut.