Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze pączki jakie dotychczas robiłam... dodatek ziemniaków sprawia iż dłużej zachowują świeżość. Polecam spróbować gwarantuję że każdemu zasmakują :)
Mąkę przesiać, następnie dodać wszystkie składniki i wyrobić ciasto za pomocą miksera (końcówką z hakiem) Pod koniec dodać wystudzone roztopione masło.
Wyrabiać jeszcze przez chwilę..
Wyrobić jeszcze chwile ciasto ręcznie.
Ciasto przełożyć do lekko oprószonej mąką miski, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na około 1.5 godz.
Po tym czasie wyjąć ciasto na blat i jeszcze chwilkę wyrobić..
Lekko rozwałkować i szklanką wykrawać kółka na środek nakładać łyżeczkę marmolady, dobrze skleić i odłożyć na ok 20min. do wyrośnięcia (sklejaną strona do dołu)
Po wyrośnięciu smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Po usmażeniu nadmiar tłuszczu odsączyć na ręczniku papierowym.
Na koniec można polać lukrem bądź posypać cukrem pudrem
Nie ukrywam, że ciasta Siostry Anastazji za każdym razem kradną moje serce. T...
Odsłon: 9678
ziemniaki można piec na grillu lub w piekarniku, z surówką lub sosem czosnkow...
Odsłon: 1284
Sałatka gyros to jedna z popularniejszych sałatek, jakie goszczą na naszych s...
Odsłon: 262
Rewelacyjna w smaku surówka z młodej kapusty, która przygotujecie w zaledwie...
Odsłon: 3071
Aromatyczna młoda kapusta z dodatkiem pieczarek to doskonała propozycja na le...
Odsłon: 885
Chcecie zaskoczyć rodzinę i znajomych? Przygotujcie to ciasto! Wygląda jak żó...
Odsłon: 1500
Sałatka gyros to jedna z popularniejszych sałatek, jakie goszczą na naszych s...
Odsłon: 262
Rewelacyjna w smaku surówka z młodej kapusty, która przygotujecie w zaledwie...
Odsłon: 3071
Aromatyczna młoda kapusta z dodatkiem pieczarek to doskonała propozycja na le...
Odsłon: 885
Chcecie zaskoczyć rodzinę i znajomych? Przygotujcie to ciasto! Wygląda jak żó...
Odsłon: 1500
Składniki
Mąkę przesiać, następnie dodać wszystkie składniki i wyrobić ciasto za pomocą miksera (końcówką z hakiem) Pod koniec dodać wystudzone roztopione masło. Wyrabiać jeszcze przez chwilę..
Wyrobić jeszcze chwile ciasto ręcznie. Ciasto przełożyć do lekko oprószonej mąką miski, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na około 1.5 godz. Po tym czasie wyjąć ciasto na blat i jeszcze chwilkę wyrobić.. Lekko rozwałkować i szklanką wykrawać kółka na środek nakładać łyżeczkę marmolady, dobrze skleić i odłożyć na ok 20min. do wyrośnięcia (sklejaną strona do dołu) Po wyrośnięciu smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu nadmiar tłuszczu odsączyć na ręczniku papierowym.
Na koniec można polać lukrem bądź posypać cukrem pudrem
Przepisy Desery
Desery
Szybkie ciasto bananowe z borówkami
Desery
Włoskie ciasto Margherita
Desery
Tort gryczany z bananami i truskawkami
Desery
Prosty placek z rabarbarem
Szybkie ciasto bananowe z borówkami
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 66
Włoskie ciasto Margherita
Szybkie i proste ciasto ucierane na każdą okazję. Na proszku, z odrobiną olej...
Odsłon: 75