Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze pączki jakie dotychczas robiłam... dodatek ziemniaków sprawia iż dłużej zachowują świeżość. Polecam spróbować gwarantuję że każdemu zasmakują :)
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Składniki
Mąkę przesiać, następnie dodać wszystkie składniki i wyrobić ciasto za pomocą miksera (końcówką z hakiem) Pod koniec dodać wystudzone roztopione masło. Wyrabiać jeszcze przez chwilę..
Wyrobić jeszcze chwile ciasto ręcznie. Ciasto przełożyć do lekko oprószonej mąką miski, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na około 1.5 godz. Po tym czasie wyjąć ciasto na blat i jeszcze chwilkę wyrobić.. Lekko rozwałkować i szklanką wykrawać kółka na środek nakładać łyżeczkę marmolady, dobrze skleić i odłożyć na ok 20min. do wyrośnięcia (sklejaną strona do dołu) Po wyrośnięciu smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu nadmiar tłuszczu odsączyć na ręczniku papierowym.
Na koniec można polać lukrem bądź posypać cukrem pudrem