Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze pączki jakie dotychczas robiłam... dodatek ziemniaków sprawia iż dłużej zachowują świeżość. Polecam spróbować gwarantuję że każdemu zasmakują :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 99
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 99
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Mąkę przesiać, następnie dodać wszystkie składniki i wyrobić ciasto za pomocą miksera (końcówką z hakiem) Pod koniec dodać wystudzone roztopione masło. Wyrabiać jeszcze przez chwilę..
Wyrobić jeszcze chwile ciasto ręcznie. Ciasto przełożyć do lekko oprószonej mąką miski, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na około 1.5 godz. Po tym czasie wyjąć ciasto na blat i jeszcze chwilkę wyrobić.. Lekko rozwałkować i szklanką wykrawać kółka na środek nakładać łyżeczkę marmolady, dobrze skleić i odłożyć na ok 20min. do wyrośnięcia (sklejaną strona do dołu) Po wyrośnięciu smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu nadmiar tłuszczu odsączyć na ręczniku papierowym.
Na koniec można polać lukrem bądź posypać cukrem pudrem