Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze pączki jakie dotychczas robiłam... dodatek ziemniaków sprawia iż dłużej zachowują świeżość. Polecam spróbować gwarantuję że każdemu zasmakują :)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 876
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 58
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2121
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4134
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 876
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 58
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2121
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4134
Składniki
Mąkę przesiać, następnie dodać wszystkie składniki i wyrobić ciasto za pomocą miksera (końcówką z hakiem) Pod koniec dodać wystudzone roztopione masło. Wyrabiać jeszcze przez chwilę..
Wyrobić jeszcze chwile ciasto ręcznie. Ciasto przełożyć do lekko oprószonej mąką miski, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na około 1.5 godz. Po tym czasie wyjąć ciasto na blat i jeszcze chwilkę wyrobić.. Lekko rozwałkować i szklanką wykrawać kółka na środek nakładać łyżeczkę marmolady, dobrze skleić i odłożyć na ok 20min. do wyrośnięcia (sklejaną strona do dołu) Po wyrośnięciu smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu nadmiar tłuszczu odsączyć na ręczniku papierowym.
Na koniec można polać lukrem bądź posypać cukrem pudrem