Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne pączusie w 15 minut. Szybka i słodka przekąska na niespodziewanych gości. Dzieciaki będą zachwycone takimi małymi słodkościami.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 570
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 733
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 222
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 570
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 733
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 222
Składniki
Przygotowanie pączków jest banalnie proste i potrzebujemy dosłownie 15 minut. Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. Jeżeli nie mamy cukru wanilinowego możemy dodać zwykły cukier około 1 płaskiej łyżki. Następnie wbijamy jajka, dodajemy serek mascarpone i wlewamy ocet. Ocet może być zwykły lub jabłkowy. Całość dokładnie mieszamy łyżką. Ja użyłam łyżki rózgowej. Olej wlewamy do szerokiego rondla lub patelni, następnie rozgrzewamy. Do przygotowania pączków potrzebować będziemy dwóch łyżek. Łyżkę zanurzamy w gorącym oleju, następnie nabieramy około pół łyżki ciasta i drugą łyżką ( też możemy zanurzyć w oleju, gorący olej spowoduje, że łatwiej ciasto będzie nam schodziło) ściągamy ciasto prosto na gorący olej. Pączki smażymy z każdej strony na złoty kolor. Usmażone pączusie wykładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby odsączyły się z nadmiaru tłuszczu. Następnie posypujemy cukrem pudrem.