Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne pączusie w 15 minut. Szybka i słodka przekąska na niespodziewanych gości. Dzieciaki będą zachwycone takimi małymi słodkościami.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 29
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 29
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Składniki
Przygotowanie pączków jest banalnie proste i potrzebujemy dosłownie 15 minut. Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. Jeżeli nie mamy cukru wanilinowego możemy dodać zwykły cukier około 1 płaskiej łyżki. Następnie wbijamy jajka, dodajemy serek mascarpone i wlewamy ocet. Ocet może być zwykły lub jabłkowy. Całość dokładnie mieszamy łyżką. Ja użyłam łyżki rózgowej. Olej wlewamy do szerokiego rondla lub patelni, następnie rozgrzewamy. Do przygotowania pączków potrzebować będziemy dwóch łyżek. Łyżkę zanurzamy w gorącym oleju, następnie nabieramy około pół łyżki ciasta i drugą łyżką ( też możemy zanurzyć w oleju, gorący olej spowoduje, że łatwiej ciasto będzie nam schodziło) ściągamy ciasto prosto na gorący olej. Pączki smażymy z każdej strony na złoty kolor. Usmażone pączusie wykładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby odsączyły się z nadmiaru tłuszczu. Następnie posypujemy cukrem pudrem.