Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz zrobiłam takie pączki i stwierdzam, że są pyszne i usmażę je jeszcze nie raz. Ja swój przepis mam z książki kucharskiej, ale pełno ich na blogach kulinarnych. I wcale się nie dziwię, że ludzie je przygotowują, bo nie dość, że są pyszne to jeszcze można je przygotować w pół godziny. W środku są puszyste i bardzo mięciutkie. Polecam na pączkową zachciewajkę, bo takie tradycyjne pączki to ja piekę tylko w Tłusty Czwartek, wtedy smakują najlepiej. Zapraszam :)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22645
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14983
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4757
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44854
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 662
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 721
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22645
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14983
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4757
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44854
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 662
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 721
Składniki
1. Jajka wbijamy do miski, dodajemy serek i miksujemy, następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia i miksujemy na gładkie ciasto, na koniec wlewamy ocet i dokładnie łączymy z ciastem.
2. W garnku rozgrzewamy olej. Następnie za pomocą dwóch łyżek z ciasta formujemy pączki i wrzucamy do gorącego oleju. Smażymy z obu stron po kilka minut do zrumienienia.
3. Usmażone wyjmujemy i odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
4. Pączki oprószamy cukrem pudrem i podajemy. Smacznego życzę. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Zamiast octu do ciasta można dać spirytus. Ocet w pączkach nie jest wyczuwalny, a pączki nie chłoną tłuszczu. Z przepisu wyszło mi dwa duże obiadowe talerze pączków.