Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki z serka homogenizowanego są wyjątkowo puszyste i wilgotne. Dzięki dodatkowi serka homogenizowanego wychodzą mięciutkie i kremowe. Do przyrządzenia ich potrzebujesz niewielu składników. Zrobisz je ekspresowo, ponieważ ciasto nie wymaga wyrastania. Idealne na Tłusty Czwartek, jak i do popołudniowej kawki.
Garnek, sitko, miska
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2836
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 281
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2836
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 281
Składniki
Przygotuj dużą miskę. Przesiej mąkę przez sitko. Połącz mąkę z jajkami, cukrem, szczyptą soli, proszkiem do pieczenia, ekstraktem waniliowym i serkiem. Wszystkie składniki wymieszaj łyżką na gładką masę.
Do garnka przelej olej rzepakowy i rozgrzej go do temperatury około 170 stopni. Zrób test. Sprawdź, czy kawałek ciasta wypływa na powierzchnię i szybko się rumieni.
Formuj ciasto w niewielkie kule lub za pomocą dwóch łyżek i smaż partiami po kilka pączków, przewracając je podczas smażenia. Czas smażenia to około 3 minuty.
Gdy pączki będą gotowe, przełóż na kratkę lub ręcznik papierowy i odsącz z tłuszczu.
Wierzch pączków oprósz cukrem puder.
Jeśli chcesz dodać do pączków nadzienie, skorzystaj z czekolady w kostce lub dżemu, niemniej w takiej postaci z samym cukrem pudrem wyjdą bardzo delikatne w smaku i pyszne.