Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki z ciastem z dodatkiem ziemniaków nadziewane marmoladą. Ziemniaki sprawiają że paczki są mięciutki i pulchne.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Ziemniaki gotujemy i gorące mielimy przez maszynkę, dodajemy masło i mieszamy. Drożdże rozpuszczamy w mleku i 3 łyżkach cukru. Do letnich ziemniaków dodać resztę składników. Zagniatamy ciasto. Zostawiamy do wyrośnięcia na 1 godz.
ciasta formujemy płaskie placki wykładamy po łyżeczce marmolady i formujemy kule. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu ( u mnie smalec) z obu stron. Gotowe pączki posypujemy pudrem. Smacznego ;)