Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę mniejsze więc można zjeść więcej.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1531
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1285
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1369
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1177
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1531
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1285
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1369
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1177
Składniki
Drożdze,cukier,letnie mleko i łyżkę mąki mieszam i odstawiam na 20 minut.
Masło,jajko,żółtka,rozczyn i mąkę wyrabian na ciasto w misce.Powinno być klejące.Odstawiam aż podwoi swoją objętość.
Na posypanej mąką stolnicy kładę niewielkie kulki z ciasta.Przykrywam czystą ściereczką do wyrośnięcia.Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.Jeszcze ciepłe napelniam marmolada.Ja używam szprycy z długą końcówką.Posypuje cukrem pudrem.