Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę mniejsze więc można zjeść więcej.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 47
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3576
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 127
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 853
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 47
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3576
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 127
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 853
Składniki
Drożdze,cukier,letnie mleko i łyżkę mąki mieszam i odstawiam na 20 minut.
Masło,jajko,żółtka,rozczyn i mąkę wyrabian na ciasto w misce.Powinno być klejące.Odstawiam aż podwoi swoją objętość.
Na posypanej mąką stolnicy kładę niewielkie kulki z ciasta.Przykrywam czystą ściereczką do wyrośnięcia.Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.Jeszcze ciepłe napelniam marmolada.Ja używam szprycy z długą końcówką.Posypuje cukrem pudrem.