Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę mniejsze więc można zjeść więcej.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8379
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 494
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8379
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 494
Składniki
Drożdze,cukier,letnie mleko i łyżkę mąki mieszam i odstawiam na 20 minut.
Masło,jajko,żółtka,rozczyn i mąkę wyrabian na ciasto w misce.Powinno być klejące.Odstawiam aż podwoi swoją objętość.
Na posypanej mąką stolnicy kładę niewielkie kulki z ciasta.Przykrywam czystą ściereczką do wyrośnięcia.Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.Jeszcze ciepłe napelniam marmolada.Ja używam szprycy z długą końcówką.Posypuje cukrem pudrem.