Do góry

Desery Przepis na:

Pączusie z marmoladką

Pączusie z marmoladką

Autor:

Przepisów i artykułów: 104 Ocena: 445

Dodano:

Odsłon: 453

Trochę mniejsze więc można zjeść więcej.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Drożdze,cukier,letnie mleko i łyżkę mąki mieszam i odstawiam na 20 minut.

  2. Masło,jajko,żółtka,rozczyn i mąkę wyrabian na ciasto w misce.Powinno być klejące.Odstawiam aż podwoi swoją objętość.

  3. Na posypanej mąką stolnicy kładę niewielkie kulki z ciasta.Przykrywam czystą ściereczką do wyrośnięcia.Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.Jeszcze ciepłe napelniam marmolada.Ja używam szprycy z długą końcówką.Posypuje cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń