Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na paluchy wiedźmy jest znany i na smakerze można również na niego trafić ale cóż...:) chciałam mieć swoje również :)
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 39
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 543
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1311
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 296
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 39
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 543
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1311
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 296
Składniki
Składniki (oprócz migdałów) łączymy razem i zagniatamy ciasto a następnie zawijamy w folię i schładzamy ok godzinę w lodówce. Po wyjęciu z lodówki ciasto dzielimy na równe małe kawałki z których formujemy wałeczki o długości palców.Po nadaniu kształtu palców wciskamy na każdy koniec wałeczka połówkę migdała a nożem robimy delikatne linie w miejscach gdzie zginają się palce.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej palce. Pieczemy w temperaturze 200 st ok 10-15 min (zależy od piekarnika) na złoty kolor. Smacznych wrażeń :)