Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na paluchy wiedźmy jest znany i na smakerze można również na niego trafić ale cóż...:) chciałam mieć swoje również :)
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 75
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 43
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 35
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 75
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 43
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 35
Składniki
Składniki (oprócz migdałów) łączymy razem i zagniatamy ciasto a następnie zawijamy w folię i schładzamy ok godzinę w lodówce. Po wyjęciu z lodówki ciasto dzielimy na równe małe kawałki z których formujemy wałeczki o długości palców.Po nadaniu kształtu palców wciskamy na każdy koniec wałeczka połówkę migdała a nożem robimy delikatne linie w miejscach gdzie zginają się palce.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej palce. Pieczemy w temperaturze 200 st ok 10-15 min (zależy od piekarnika) na złoty kolor. Smacznych wrażeń :)