Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy przychodzisz z pracy i masz ochotę na coś dobrego do kawki, a po weekendowych słodkościach ani śladu, zostaje tylko zrobić coś na szybko. Pomocne jak zawsze w takich sytuacjach jest ciasto francuskie. No więc mam paluchy z nutellą. Zrobiłam z jednego ciasta, bo tyle miałam, ale jak się rodzinka dorwała, to trzeba było reglamentację wprowadzić, żeby każdemu starczyło :-) Przepis prosty i szybki, więc do dzieła.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93870
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2714
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3532
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1632
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2307
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93870
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2714
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3532
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1632
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2307
Składniki
Ciasto rozwinąć, na połówce rozsmarować nutellę. Przykryć drugą połówką ciasta, docisnąć i pokroić na 1-1,5 cm paski, które zawijać w spiralkę. Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Paluchy posmarować rozbełtanym jajkiem i włożyć do piekarnika na ok. 15-20 minut do zrumienienia. SMACZNEGO!!!