Do góry

Desery Przepis na:

Paluchy z nutellą - ekspresowy deser

Paluchy z nutellą - ekspresowy deser

Autor:

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 1522

Dodano:

Odsłon: 7166

Kiedy przychodzisz z pracy i masz ochotę na coś dobrego do kawki, a po weekendowych słodkościach ani śladu, zostaje tylko zrobić coś na szybko. Pomocne jak zawsze w takich sytuacjach jest ciasto francuskie. No więc mam paluchy z nutellą. Zrobiłam z jednego ciasta, bo tyle miałam, ale jak się rodzinka dorwała, to trzeba było reglamentację wprowadzić, żeby każdemu starczyło :-) Przepis prosty i szybki, więc do dzieła.

Składniki

  • 1 op. ciasta francuskiego
  • mały słoiczek nutelli
  • 1 jajko do posmarowania
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Paluchy z nutellą - ekspresowy deser

Przygotowanie

  1. Ciasto rozwinąć, na połówce rozsmarować nutellę. Przykryć drugą połówką ciasta, docisnąć i pokroić na 1-1,5 cm paski, które zawijać w spiralkę.

    Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Paluchy posmarować rozbełtanym jajkiem i włożyć do piekarnika na ok. 15-20 minut do zrumienienia.


    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń