Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy przychodzisz z pracy i masz ochotę na coś dobrego do kawki, a po weekendowych słodkościach ani śladu, zostaje tylko zrobić coś na szybko. Pomocne jak zawsze w takich sytuacjach jest ciasto francuskie. No więc mam paluchy z nutellą. Zrobiłam z jednego ciasta, bo tyle miałam, ale jak się rodzinka dorwała, to trzeba było reglamentację wprowadzić, żeby każdemu starczyło :-) Przepis prosty i szybki, więc do dzieła.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 870
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15242
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1870
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 870
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15242
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1870
Składniki
Ciasto rozwinąć, na połówce rozsmarować nutellę. Przykryć drugą połówką ciasta, docisnąć i pokroić na 1-1,5 cm paski, które zawijać w spiralkę. Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Paluchy posmarować rozbełtanym jajkiem i włożyć do piekarnika na ok. 15-20 minut do zrumienienia. SMACZNEGO!!!