Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy przychodzisz z pracy i masz ochotę na coś dobrego do kawki, a po weekendowych słodkościach ani śladu, zostaje tylko zrobić coś na szybko. Pomocne jak zawsze w takich sytuacjach jest ciasto francuskie. No więc mam paluchy z nutellą. Zrobiłam z jednego ciasta, bo tyle miałam, ale jak się rodzinka dorwała, to trzeba było reglamentację wprowadzić, żeby każdemu starczyło :-) Przepis prosty i szybki, więc do dzieła.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30909
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3630
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4320
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1133
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30909
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3630
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4320
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1133
Składniki
Ciasto rozwinąć, na połówce rozsmarować nutellę. Przykryć drugą połówką ciasta, docisnąć i pokroić na 1-1,5 cm paski, które zawijać w spiralkę. Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Paluchy posmarować rozbełtanym jajkiem i włożyć do piekarnika na ok. 15-20 minut do zrumienienia. SMACZNEGO!!!