Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy przychodzisz z pracy i masz ochotę na coś dobrego do kawki, a po weekendowych słodkościach ani śladu, zostaje tylko zrobić coś na szybko. Pomocne jak zawsze w takich sytuacjach jest ciasto francuskie. No więc mam paluchy z nutellą. Zrobiłam z jednego ciasta, bo tyle miałam, ale jak się rodzinka dorwała, to trzeba było reglamentację wprowadzić, żeby każdemu starczyło :-) Przepis prosty i szybki, więc do dzieła.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2248
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1352
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 508
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1161
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2248
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1352
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 508
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1161
Składniki
Ciasto rozwinąć, na połówce rozsmarować nutellę. Przykryć drugą połówką ciasta, docisnąć i pokroić na 1-1,5 cm paski, które zawijać w spiralkę. Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Paluchy posmarować rozbełtanym jajkiem i włożyć do piekarnika na ok. 15-20 minut do zrumienienia. SMACZNEGO!!!