Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 120
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21523
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 74
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 843
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 120
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21523
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 74
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 843
Składniki
W rondelku rozgrzewamy mleko, śmietankę, cukier i ziarenka wanilii, aż do zagotowania. Następnie rondelek zestawiamy z palnika. W 1/4 szklanki gorącej wody rozpuszczamy żelatynę. Odstawiamy ją na kilka minut żeby dobrze namokła. Należy ją dokładnie wymieszać z wodą, żeby nie powstały grudki.
Do rondelka wrzucamy mascarpone i całość miksujemy, dodając na końcu rozpuszczoną żelatynę. Otrzymaną masę wlewamy do foremek. Gotowe porcje przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na ok. 6 godzin.
W małym garnuszku dusimy łyżkę malin, dodajemy do smaku kilka łyżeczek cukru pudru i na małym ogniu ucieramy sos. Pod koniec ucierania dodajemy odrobinę soku z cytryny i całość sosu odstawiamy do ostygnięcia. Deser dekorujemy sosem malinowym, świeżymi owocami. Podajemy schłodzone.