Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Składniki
W rondelku rozgrzewamy mleko, śmietankę, cukier i ziarenka wanilii, aż do zagotowania. Następnie rondelek zestawiamy z palnika. W 1/4 szklanki gorącej wody rozpuszczamy żelatynę. Odstawiamy ją na kilka minut żeby dobrze namokła. Należy ją dokładnie wymieszać z wodą, żeby nie powstały grudki.
Do rondelka wrzucamy mascarpone i całość miksujemy, dodając na końcu rozpuszczoną żelatynę. Otrzymaną masę wlewamy do foremek. Gotowe porcje przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na ok. 6 godzin.
W małym garnuszku dusimy łyżkę malin, dodajemy do smaku kilka łyżeczek cukru pudru i na małym ogniu ucieramy sos. Pod koniec ucierania dodajemy odrobinę soku z cytryny i całość sosu odstawiamy do ostygnięcia. Deser dekorujemy sosem malinowym, świeżymi owocami. Podajemy schłodzone.